Ønsker du at finde mere ro, glemme problemer og opleve mindre stress, så er skov- og naturterapi en terapiform, som kan hjælpe dig. Med naturterapi har man mulighed for at forbedre sine mentale sundhed.
Kært barn har mange navne og derfor er naturterapi også kendt under navnene økoterapi, grøn terapi og naturassisteret terapi. Fælles for dem alle er at det er terapi, som foregår i naturen. Hos Helseværkstedet arbejder jeg primært med skovterapi i skoven ved mit barndomshjem, som er uberørt siden 1967 og i dag fungerer som en helseskov.  

Skov- og naturterapi mod stress og depression

Naturen har vist sig at have en god effekt på alle mennesker, men især på dem som lider af stress, traumer, angst og depression. Stress skaber en ubalance og det er her naturen kan gå ind og hjælpe med at få kroppen i balance igen. 
Uanset om man lider af en psykisk lidelse eller ej, så er det godt at opholde sig i naturen. Studier har vist at så lidt som 20 min om dagen i naturen kan være nok til at sænke stresshormonerne i kroppen. Alle kan derfor have gavn af at inddrage naturen i deres daglige praksis. 

Hvad er naturterapi?

Det at være i naturen kan i sig være terapeutisk, da man vækker sanser og oplever ro og harmoni. Når naturen inddrages i en terapiform, er det fordi jeg vil guide dig gennem forskellige meditative øvelser og sanseoplevelser. Disse øvelser er med til at du kan fordybe sig i naturen og opleve mere indre ro. Øvelserne som bruges i terapien vil være specielt udvalgt til at passe til dig alt efter hvad du går og bøvler med i din hverdag. 

Har du spørgsmål til skov- og naturterapi?

Vil du også gerne have glæde af skov- og naturterapi eller har du spørgsmål, som du ønsker besvaret? Så er du velkommen til at kontakte mig. Sessionerne med skov- og naturterapi foregår efter aftale.