Vil du med på en uforglemmelig oplevelse:

SKOVMEDITATION - måske i mørke, hvis du tør:)?

Disse meditationer er helt særlige og magiske, idet de foregår i Terapi-/Fredskoven på Østbjerglund - mit gamle barndomshjem!

En naturoase, hvor naturens visdom trives.

Der er energien fuldstændig fantastisk i den uberørte natur, som først nu åbnes op for besøg efter mere end 50 år i dvale.

Uberørt og oprindeligt naturområde inviterer dig til energiudveksling. - Vil du være med?

Tilmelding til 26 24 06 47. Pris kr. 200.

Fuldmånemeditation i MØRKE

Tirsdag, den 8. november kl. 18.00

Fredag, den 9.december kl. 18.00

Lørdag, den 7. januar kl. 18.00

Næste skovmeditation :

Søndag, den 13. november kl. 10.00

Søndag, den 11. december kl. 10.00

Søndag, den 15. januar kl. 10.00.

Vi er i skoven en times tid, så et par tæpper/varmt tøj og lignende er en god ide. Vi slutter af med kaffe/the i atelieret/den gamle stald.

Tilmelding på 26240647 gerne dagen før. Pris kr. 200.

Skovmeditation er fantastisk. Denne meditationsform giver indre stilhed og stop af tankemylder, og når naturen bidrager med sin uberørte og oprindelige energi på stedet, bliver resultatet healende og magisk. I den dybe meditative kontakt med naturen bliver de indre signaler tydeligere.

Skov- og naturmeditation – en magisk oplevelse med krop, sind og natur!

Skovmeditation og -badning handler om at være til stede i skoven på en nærværende og sansende måde med en dyb afslappende og opmærksom forbindelse til naturen og en metode til at finde vejen tilbage til os selv. Der er kun et formåI - at være i naturen.

I dag føler mange sig ikke længere forbundet med naturen, og det kan være en af grundene til de mange livsstilssygdomme. En jævnlig praksis med skovmeditation og -badning opleves som autentisk og oprindeligt. Der er en naturlig stilhed i skoven, så du kan fjerne lag af overflødig støj og give plads til dine egne tanker og følelser og bare være tilstede på en naturlig måde.

Hvordan hjælper skovmeditation?

Når der er blade på træerne, frigiver de et stof, som beskytter dem mod skadedyrsangreb. Det stof er også godt for os mennesker at indånde, da det også styrker vores immunforsvar. Vores ressourcer genopbygges og ophold i skov/natur reducerer symptomer på stress, angst og depression.

Vi har aldrig været i så lidt kontakt med naturen som i dag, og det bliver mere og mere tydeligt, at det ikke er hensigtsmæssigt og samtidig bidrager det også til stress og dårlig trivsel.

Skovmeditation - meditation i naturen

Skovmeditation og badning i skoven er en anderledes meditationsoplevelse. Det at meditere i naturens rum opleves som en større nærhed med sig selv og forstærkelse af sine egne sanser. 
Deltagerne beretter om oplevelsen af stilhed, ro og fordybelse. En fordybelse, som hverdagens travle liv ikke levner plads til. Ofte opleves det som om sanserne udvides, og man næsten smager duften af skovbund og mærker lydene fra vindens tag i trækronerne mod huden. Disse fornemmelser skaber et indtryk af at være et med naturen – at være i pagt med noget, der er større end en selv, samt en følelse af at være komme hjem i sig selv.

Skovmeditation giver fornyet energi

I det øjeblik, at deltagerne er guidet ind i en meditativ ro, forstærkes klarsanserne, intuitionen og den indre fordybelse. At meditationen foregår ude i naturen giver ofte deltagerne svar, indsigter og erkendelser, som der er søgt efter længe. 
Der dukker ofte inspiration og nye ideer op til at håndtere et problem eller til at komme videre med en udfordring. Alt fra ro i kroppen, fornyet energi, møde med et "skovmonster” i fantasien, oplevelse af ny fødsel, stilhed, jordforbindelse, stilhed i krop og sjæl, opladning, at skuldrene falder ned, tanketomhed og dybere vejrtrækning er nogle af de ord, deltagerne sætter på oplevelsen.

Hvordan foregår skovmeditation?

Vi mødes et stemningsfuldt sted i en nærmere angivet skov. Her vil vi være stille sammen i skumringen eller stearinlysenes skær og opleve, at naturen går til ro og alt bliver stille. Vi vil opleve stilhed, ro og nærvær med os selv og naturen.

I den næste time guider jeg en række forskellige meditations- og vejrtrækningsøvelser på den lille plet i skoven, som er nøje udvalgt til aftenens meditation. Vi arbejder bl.a. med vores jordforbindelse, centrering og vores kosmiske forbindelse gennem træerne. Vi favner træerne – ofte søger vi de tykke, gamle stammer med et rodnet, som man misunder dem. Vi mærker træets puls og temperatur og fornemmer, hvordan træets ro og styrke overføres til en selv.

Påklædning og fodtøj er afslappet tøj, der ikke strammer og som er afpasset til vejret. Mange af meditationerne foregår stående, så man skal selv tage sidde/liggeunderlag samt tæpper med, hvis der er brug for at sidde eller ligge. En god stilling kan være at sidde med et velvalgt, stort træ som ryglæn.

Dyb ro efter skovmeditation

Efter ca. 1 times meditation forlader man skoven i stilhed, og ofte i dyb ro og afklaring. Herefter samles deltagerne kort til en – hvis man har lyst – delagtiggørelse i hinandens oplevelser fra skoven under meditationen. 
Dette udtrykker flere deltagere som indsigtsfuld på det personlige plan, da der også her dukker sammenhænge og forståelser op, som deltageren ikke selv kan få øje på. Her er der mulighed for at få spirituel terapeutisk guidning fra Grethe til forståelse for meditationens budskab til den enkelte.