Skov- og naturmeditation – en magisk oplevelse med krop, sind og natur!

Nu starter skovmeditation, nemlig søndag, den 20.6. kl 10.00 og fuldmåne & midsommer meditation 24.6.kl.19.00.

Denne meditation er helt særlig og magisk idet, den forgår i Helseskoven på Østbjerglund - mit gamle barndomshjem!

Der er energien fuldstændig fantastisk i den uberørte natur, som først nu åbnes op for brug efter mere end 50 år i dvale.

Uberørt og oprindeligt naturområde inviterer dig til energiudveksling. - Vil du være med?

Tilmelding til 26240647 senest lørdag, den 19.6.  Pris kr. 100.

Næste gang er Fuldmåne og Midsommer Meditation TORSDAG, den 24.6. kl. 19.00.

 

GENERELT OM SKOVMEDITATION:

Skovbadning handler om at være til stede i skoven på en nærværende og sansende måde med en dyb afslappende og opmærksom forbindelse til naturen og en metode til at finde vejen tilbage til os selv. Der er kun et formåI - at være i naturen.

I dag føler mange sig ikke længere forbundet med naturen, og det kan være en af grundene til de mange livsstilssygdomme. Skovbadning opleves som autentisk og oprindeligt. Der er en naturlig stilhed i skoven, så du kan fjerne lag af overflødig støj og give plads til dine egne tanker og følelser og bare være tilstede på en naturlig måde.

Når der er blade på træerne, frigiver de et stof, som bekytter dem mod skadedyrsangreb. Det stof er også godt for os mennesker at indånde, da det også styrker vores immunforsvar. Vore ressourcer genopbygges og ophold i skov/natur reducerer symptomer på stress, angst og depression.

Vi har aldrig været i så lidt kontakt med naturen som i dag, og det bliver mere og mere tydeligt, at det ikke er hensigtsmæssigt og bidrager til stress og dårlig trivsel.

Skovbadning/meditation i skoven er en anderledes meditations oplevelse. Det at meditere i naturens rum opleves som en større nærhed med sig selv og forstærkelse af sine egne sanser. Deltagerne beretter om oplevelsen af stilhed, ro og fordybelse. En fordybelse, som hverdagens travle liv ikke levner plads til. Ofte opleves det som om sanserne udvides, og man næsten smager duften af skovbund og mærker lydene fra vindens tag i trækronerne mod huden. Disse fornemmelser skaber et indtryk af at være et med naturen – at være i pagt med noget, der er større end en selv, samt en følelse af at være komme hjem i sig selv.

I det øjeblik, at deltagerne er guidet ind i en meditativ ro, forstærkes klarsanserne, intuitionen og den indre fordybelse. At meditationen foregår ude i naturen giver ofte deltagerne svar, indsigter og erkendelser, som der er søgt efter længe. Der dukker ofte inspirationer og nye ideer op til at håndtere et problem eller til at komme videre med en udfordring. Alt fra ro i kroppen, fornyet energi, møde med et skov”monster” i fantasien, oplevelse af  ny fødsel, stilhed, jordforbindelse, stilhed i krop og sjæl, opladning, at skuldrene falder ned, tanketomhed og dybere vejrtrækning er nogle af de ord, deltagerne sætter på oplevelsen.

Hvordan foregår det?

Aftenmeditation :

Vi mødes et stemningsfuldt sted i en nærmere angivet skov.  Her vil vi være stille sammen i skumringen eller stearinlysenes skær og opleve, at naturen går til ro, og alt bliver tyst.  Vi vil opleve stilhed, ro og nærvær med os selv og naturen.

I den næste time guider jeg en række forskellige meditations- og vejrtrækningsøvelser på den lille plet i skoven, som er nøje udvalgt til aftenens meditation. Vi arbejder bl.a. med vores jordforbindelse, centrering og vores kosmiske forbindelse gennem træerne. Vi favner træerne – ofte søger vi de tykke, gamle stammer med et rodnet, som man misunder dem, vi mærker træets puls og temperatur og fornemmer, hvordan træets ro og styrke overføres til en selv.

Påklædning og fodtøj er afslappet tøj, der ikke strammer og som er afpasset til vejret. Mange af meditationerne foregår stående, så man skal selv tage sidde/liggeunderlag, samt tæpper med, hvis der er brug for at sidde eller ligge. En god stilling kan være at sidde med et veludvalgt, stort træ som ryglæn.

Efter ca. 1 times meditation forlader man skoven i stilhed, og ofte i dyb ro og afklaring. Herefter samles deltagerne kort til en – hvis man har lyst – delagtiggørelse i hinandens oplevelser fra skoven under meditationen. Dette udtrykker flere deltagere som indsigtsfuld på det personlige plan, da der også her dukker sammenhænge og forståelser op, som deltageren ikke selv kan få øje på. Her er der mulighed for at få spirituel terapeutisk guidning fra Grethe til forståelse for meditationens budskab til den enkelte.

Næste skovmeditation foregår efter aftale.  Tilmelding senest samme dag kl. 12.00. Vi mødes på Linkager 16, 7300 Jelling for at køre i hver sin bil til det nøje udvalgte sted i skoven. Medbring selv hvad du skal bruge af tæpper, puder, vand, the/kaffe og kiks.

Pris kr.100