Skovmeditation

Skovmeditation – en magisk oplevelse, både for krop og sjæl!

Meditation i skoven er en anderledes meditations oplevelse. Det at meditere i naturens rum opleves som en større nærhed med sig selv og forstærkelse af sine egne sanser. Deltagerne beretter om oplevelsen af stilhed, ro og fordybelse. En fordybelse, som hverdagens travle liv ikke levner plads til. Ofte opleves det som om sanserne udvides, og man næsten smager duften af skovbund og mærker lydene fra vindens tag i trækronerne mod huden. Disse fornemmelser skaber et indtryk af at være et med naturen – at være i pagt med noget, der er større end en selv, samt en følelse af at være komme hjem i sig selv.

I det øjeblik, at deltagerne er guidet ind i en meditativ ro, forstærkes klarsanserne, intuitionen og den indre fordybelse. At meditationen foregår ude i naturen giver ofte deltagerne svar, indsigter og erkendelser, som der er søgt efter længe. Der dukker ofte inspirationer og nye ideer op til at håndtere et problem eller til at komme videre med en udfordring. Alt fra ro i kroppen, fornyet energi, møde med et skov”monster” i fantasien, oplevelse af  ny fødsel, stilhed, jordforbindelse, stilhed i krop og sjæl, opladning, at skuldrene falder ned, tanketomhed og dybere vejrtrækning er nogle af de ord, deltagerne sætter på oplevelsen.

Hvordan foregår skovmeditation?:

Vi mødes i skumringen et stemningsfuldt sted i en nærmere angivet skov.  Her vil vi være stille sammen i stearinlysenes skær og opleve, at naturen går til ro, og alt bliver tyst.  Vi vil opleve stilhed, ro og nærvær med os selv og naturen.

I den næste time guider jeg en række forskellige meditations- og vejrtrækningsøvelser på den lille plet i skoven, som er nøje udvalgt til aftenens meditation. Vi arbejder bl.a. med vores jordforbindelse, centrering og vores kosmiske forbindelse gennem træerne. Vi favner træerne – ofte søger vi de tykke, gamle stammer med et rodnet, som man misunder dem, vi mærker træets puls og temperatur og fornemmer, hvordan træets ro og styrke overføres til en selv.

Påklædning og fodtøj er afslappet tøj, der ikke strammer og som er afpasset til vejret. Mange af meditationerne foregår stående, så man skal selv tage sidde/liggeunderlag, samt tæpper med, hvis der er brug for at sidde eller ligge. En god stilling kan være at sidde med et veludvalgt, stort træ som ryglæn.

Efter ca. 1 times meditation forlader man skoven i stilhed, og ofte i dyb ro og afklaring. Herefter samles deltagerne til en – hvis man har lyst – delagtiggørelse i hinandens oplevelser fra skoven under meditationen. Dette udtrykker flere deltagere som indsigtsfuld på det personlige plan, da der også her dukker sammenhænge og forståelser op, som deltageren ikke selv kan få øje på. Her er der mulighed for at få spirituel terapeutisk guidning fra Grethe til forståelse for meditationens budskab til den enkelte.

Skovmeditationen holder pause, men hvis I ønsker en stor meditativ natur oplevelse i skoven, så sig til, og vi finder et tidspunkt.

 

 

 

 

Kontakt os

Helseværkstedet

Om Grethe Lindholm Pedersen

Certificeret ID-psykoterapeut i 2004 efter 4 års uddannelse hos ID-instituttet v/Ole Vadum Dahl.

Efteruddannet i Chok/traumebehandling efter Peter Lewines model - speciale i stress, depression og angst. 

Terapeutisk erfaring siden 2002.

Tilmeld til nyhedsbrev