Chok/traume terapi

SE metoden bl.a.

​Chok og traumer indtræffer, når vi oplever mulige livstruende begivenheder, som overvælder vores iboende evne til at reagere effektivt.
Et traume opstår ofte af en tilsyneladende dagligdags hændelse. Vi oplever alle traumer, men der er stor forskel på, hvordan vi lever videre med oplevelsen.

Er vi ude for ubehagelige situationer, reagerer vi mennesker som dyr, enten ved at kæmpe, flygte eller ved at stivne. Når vi stivner, bliver vi ude af stand til at handle og flytte os fra det ubehagelige. Kroppen husker disse oplevelser, og ofte reagerer nervesystemet ubevidst på lignende situationer fremover, således at der fremkommer overspringshandlinger eller undgåelsesmanøvrer fremad i livet - netop for at undgå at bringe sig selv i lignende situationer, som ubevidst opleves som livstruende.

Et traume behøver ikke ikke blive en dom på livstid. Af alle de onder som hjemsøger menneskets organisme, kan traumet i sidste ende måske opfattes som noget ganvligt.
Det sker fordi, der igennem helbredelse af traumet sker en forvandling - en mærkbar forandring af livskvaliteten.

Når du via terapien forstår, hvordan traumet fremkommer, og når du lærer de mekanismer at kende, som forhindrer dets opløsning, vil du også begynde at opdage de måder, hvorpå organismes forsøger at helbrede sig selv.
Ved at benyte nogle få enkle forestiller og teknikker, kan du selv støtte den naturlige helbredelsesevne i stedet for at hæmme den.
Gevinsten ved at komme igennem traumet og gå videre ad livets vej er en dybere og mere sikker selvfølelse. Mens traumet kan være som helvede på jorden, kan det løste traume være gudernes gave - en heltefærd som alle har muligheden for.

SE-metoden er en meget nænsom måde at arbejde med med såvel gamle som nyere chok og traumer. Ofte vil man undervejs genopdage iboende ressourcer, som der måske var glemt.

Gennem samtalerne bliver man bevidst om egen adfærd, og dermed i stand til at ændre handlemønstrene, samtidig med at der undervejs i terapien finder en heling af traumet sted.

Kontakt os

Helseværkstedet

Om Grethe Lindholm Pedersen

Særlig sensitiv - speciel, Healer, Drømmeterapeut.

Terapierne foregår med integreret åndsindsigt 

Terapeutisk erfaring siden 2002

Tilmeld til nyhedsbrev